2013. szeptember 20., péntek

CITRUSFÉLÉK AZ EGÉSZSÉGÉRT

Grépfrút, narancs, citrom, lássuk, hogy mit tudnak!
A citrusfélék beltartalma nagyon hasonló, fehérjét és zsírt szinte nem is tartalmaznak, ellenben tele vannak vitaminnal és bioaktív anyagokkal a gyümölcshús főként flavonoidokat a héj pedig pektint tartalmaz, cukortartalmuk alacsony. Héjuk és húsuk egyaránt felhasználható, de ügyelj arra, hogy ha a héjból is szeretnél enni (fűszerként használt citromhéj, kandírozott narancshéj), akkor a bio-verziót válaszd, mert a gyümölcsök héját, a hosszabb eltarthatóság érdekében vegyszerrel kezelik.

Forrás és részletek itt!

2013. szeptember 17., kedd

RENDKÍVÜL ÉRDEKES CIKK TÁPLÁLKOZÁSUNKRÓL! KÖTELEZŐ OLVASMÁNY !


Növényi olajok és margarin

A mai mérgezett világban a növényi olajok masszív túlfogyasztása folyik, nagyrészt a telített zsírok évtizedek óta folyó démonizálása miatt. Ahogy az állati zsírok teljes elkerülése folytatódik, az emberek egészségtelen mennyiségű magasan finomított növényi olajokat, kukorica, szója, repce, napraforgó olajat fogyasztanak. Sajnos ezek mindegyike ultra- feldolgozott és gyakorlatilag semmi tápértékkel nem rendelkeznek. Ettől az étrendtől az omega-3 és omega-6 zsírsavak egyensúlya megbomlik, ami a krónikus gyulladás hajtóerejévé válik.
A szójaolaj a legrosszabb növényi olajok egyike. Függetlenül attól, hogy részlegesen hidrogénezett, szerves, vagy újabb szójabfajtákból készült szójáról van szó, a szója ösztrogéntartalma hormonális diszfunkciót és káoszt okozhat a szervezetben a sejtek szintjén. A világon termesztett szója több mint 90 százaléka GMO, ennek eredményeként veszélyes szinten tartalmazza a glifozátnevű herbicidet, igy növelve a toxicitás veszélyét. A glifozát fenyegeti a globális élelmiszerellátást
A margarin alapvetően “szívroham egy kanálban”: tele transz- zsírokkal (amik a növényi olajok szilárddá tételének, a hidrogénezési folyamatnak köszönhetők). A transz-zsírsavak hozzájárulnak a szívbetegségek, a rák, csont problémák, hormonális és meddőségi problémák, alacsony születési súly, növekedési problémák, tanulási nehézségek kialakulásával.
A bio vaj ( a füvet legelésző tehenek tejéből) lenne viszont az igazi egészséges élelmiszer-megtöltve vitaminokkal, ásványi anyagokkal, zsírsavakkal, CLA-val és sok olyan más tápanyaggal, amire a szervezetnek szüksége van.

2013. szeptember 10., kedd

FLUORIDOS FOGKRÉM ÉS VÍZ: LELEPLEZETT HAZUGSÁG!

Dr. Hardy Limeback professzor beismeri tévedését!
1999-ben Kanada és a világ egyik legismertebb fluorid támogatója, Dr. Hardy Limeback professzor a Torontói Egyetem Preventív Fogorvosi Tanszékének vezetője, valamint a Fogászati Kutatás Kanadai Szövetségének elnöke egy drámai fordulat keretében elnézést kért a tanszékétől és diákjaitól azért, hogy addig támogatta a fluoridációt.
,,A preventív fogászat vezetőjeként szólva - mondta Dr. Limeback az arizonai The Tribune újságnak adott interjújában 1999. dec. 5-én -, elmondtam, hogy szándékomon kívül félrevezettem a kollégáimat és diákjaimat. Az elmúlt 15 évben visszautasítottam a mindenki számára elérhető toxikológiai információ áttanulmányozását. A gyermekeink megmérgezése a legtávolabb esett tőlem." Dr. Limeback szerint ,,három év alatti gyermekeknek sohasem lenne szabad fluoridos fogkrémet használniuk. Csecsemő formulát pedig soha semmilyen körülmények között sem szabad torontói [fluoridos] csapvízzel elkészíteni! Soha!"
Dr. Limeback döntésében szerepet játszott a legnagyobb kanadai élő kísérlet két nagyváros között.
,,Itt Torontóban - mondja, - 36 éve adunk fluoridot a vízhez. Mégis Vancouverben, ahol sohasem volt fluoridáció, alacsonyabb a fogszuvasodás mértéke, mint Torontóban!"

2013. szeptember 9., hétfő

KOLLOID ÁSVÁNYOK

Az erről a terékről szóló információkat érdemes összevetni az ide linkelt, rendkívül fontos és hasznos írással!



A Fytominerál erősen koncentrált, természetes, kolloid oldat formájában tartalmazza a Mengyelejev féle periodusos rendszer több mint 64 elemét. A preparátum olyan növényekből készül, amelyek 100 millió évvel ezelőtt nőttek a Földön. A kolloid ásványok e koncentrátumából egyetlen üvegnyi képes pótolni a piacon forgalomban levő különböző csomagolású ásványi termékek egész csoportját. A testnek kolloid ásványból kevesebbre van szüksége, ráadásul ki tudja választani, hogy melyik kell neki.



A Fytominerá-t tökéletes ásványi táplálékként is használhatja a legkülönfélébb megbetegedések esetében. A szer más készítményekkel is kombinálható, pl. vírusos megbetegedéseknél, életenergia hiánynál, csökkentett immunitás esetében, stressznél, fáradságnál, cukorbajnál, a nyálkahártya, a máj, a belek, a vese különböző bántalmainál, visszértágulás során, látásgyengülés miatt, különböző bőrkiütéseknél, valamint a test, csontok, fogak, haj, körmök regenerációja és felélesztése érdekében. 

Használata valamennyi szervi probléma és oszteoporózis esetében is ajánlott. Alkalmazásával növelhetjük szervezetünk magnézium tartalmát. Használata mindazoknak előnyére válik, akik központi idegrendszer sérülésében, elégtelen vérképzésben, onkológiai betegedésekben szenvednek. A készítmény táplálja az izmokat, aktiválja a hormonrendszert és a sejtek regenerációját, javítja az agyműködést, a vitaminok felhasználását a szervezeten belül, valamint a méregtelenítés folyamatát. Antioxidánsként felveszi a harcot a szabad radikálokkal szemben és lassítja az öregedés folyamatát. Fytominerált az egészséges és hosszú életért használjuk.

Kolloid ásványok és a cukorbetegség:

A cukorbetegség rendkívül elterjedt betegség, amelyhez sok további komplikáció is kötődik.

A Fytominerál természetes formában tartalmaz olyan elemeket, amelyek fontosak a diabéteszes betegnek, pl. vanádium, króm, mangán, cink. A bioinformációkkal együtt felgyorsítják a nyálkahártya regenerációját. Amennyiben Ön cukorbeteg, használja a Fytominerált, igyon hozzá oroszlánfog-gyökér vagy áfonyalevél teát.

A Brit Kolumbiában található Vancouveri egyetem kutatásai szerint 4 – 6 hónap után a vanádium egymagában képes helyettesíteni az inzulint. Ezért előnyös a Fytominerál használata, amelyben a vanádium további szükséges ásványokkal együtt megtalálható.


A Fytominerál további felhasználása – sport, kozmetika, növények, állatok:


•  A Fytominerált, mint koncentrátumot felhasználhatjuk olyan kiváló ásványvíz elkészítéséhez, amelyben az ásványok természetes formában vannak jelen, és amelyet boltban biztosan nem tudnánk megvásárolni. Elég 15 csepp egy fél liter minőségi vízbe.

•  Fizikai megterhelés és edzés után minden sportoló elkészítheti a saját ionos italát, ha egy pohár vízben elkever 15 csepp kolloid ásványt. Javul a test regenerációja, az izmok növekedése, valamint a vitaminok felhasználása a szervezetben.

•  Felhasználhatja a Fytominerált a növények táplálásához is. Egy liter vízbe csepegtessen 4 csepp Fytominerált, és kész is a növények tápja.

•  A haj regenerációja – fél liter vízbe csepegtessen 15 csepp Fytominerált, majd a hajmosás után ezzel az ásványi vízzel nedvesítse be a haját és fejbőrét.

•  A köröm regenerációja – minden lakkozás előtt vagy körömtöredezés, esetleg rossz minőségű köröm esetén használja a kolloid ásványok koncentrált oldatát minden körmén. Így feléleszti körmei külső felületét és szerkezetét.

•  A bőr regenerációja – ha fél liter vízbe 15 cseppet tesz, olyan ásványi anyagokat tartalmazó vizet nyer, amely felfrissíti az Ön fáradt bőrét. Ily módon külső alkalmazással is hathat a különböző kiütésekre és ekcémára, amennyiben bőre nem visel el semmi mást, csak a tiszta vizet. Abban az esetben, ha Fytominerált ad krémjeihez vagy a pakolásokhoz, kárt biztosan nem tesz bennük, ám hatásukat növelheti.

•  Házi kedvenceinek italába is csepegtethet a Fytominerálból. 100 ml vízbe elég 2 csepp.

2013. szeptember 8., vasárnap

C VITAMIN: VÉGRE


Engedélyezték a nagydózisú C-vitamin kezelést a rákgyógyításban!

citromA C-vitamin gátolja a melanóma és a mellrák növekedését egy amerikai kutatócsoport szerint, amelynek tagjai a legrangosabb onkológiai szakfolyóirat, az International Journal of Oncology idei első számában közölték megállapításaikat.
A nyilvánosságra hozott kutatási eredmény alapján a C-vitamin-pótlás 98 százalékkal csökkentette a daganatok növekedéséért felelős érképző faktor, az úgynevezett VEGF szintjét. Amennyiben a jelenleg folyó humán vizsgálatok is jó eredményt hoznak, akkor a C-vitamin az egyik alappillére lehet a kemoterápiát egyre inkább felváltó célzott daganatellenes terápiának.
Az amerikai kutatóintézetben végzett állatkísérletben sikerült az áttétképződést is hatékonyan gátolni. A C-vitamin nem csodaszer, ezért a klinikusok rendre felhívják a figyelmet a többi létfontosságú vitamin és mikrotápanyag komplex biztosításának fontosságára.
Mándi László belgyógyász szakorvos, családorvos, a Debreceni Orvostudományi Egyetem tutora a felfedezés jelentőségéről szólva az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt évek klinikai eredményeinek köszönhetően az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte a nagydózisú C-vitamin kezelést a rákgyógyításban. “Mint belgyógyász és családorvos évek óta foglalkozom a magas dózisú C-vitamin alkalmazásával előrehaladott daganatos betegségek kezelésében.
Elsősorban olyan embereknél alkalmaztuk a módszert, akiknél már a szokványos kemoterápiás és sugárkezelés hatástalan volt, vagyis úgynevezett hospice állapotban lévő betegeknek kezdtük el fokozatosan szájon át, illetve intravénásan – infúzióban – adni a C-vitamint” – magyarázta. “Ennek van egy megfelelő algoritmusa, amellyel a külföldi szakirodalom kiterjedten foglalkozik.
Rendelői körülmények között, nagyon szigorú sterilitás és laboratóriumi kontroll mellett alkalmaztuk az eljárást” – tette hozzá. A szakember, aki több munkatársával együttműködve alkalmazza sikeresen a módszert, elmondta: volt olyan betege, akinél másfél éven át alkalmazták az eljárást drámai javulást elérve: a páciens tele volt áttéttel, már az onkológia sem rendelte vissza, ám a C-vitaminos kezeléssel “másfél, jól elfogadható évet” tudtak neki adni a szakemberek.
A beteg végül anyagi okok miatt hagyta abba a kezelést, ám mint azt a szakember elmondta, ma már az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) is támogatja a módszert. Mándi Lászlónak jelenleg 3 páciense van, és most kezdte el alkalmazni a módszert egy heretumoros betegnél is.
A kezelés minden egyes fázisban részletes adatrögzítéssel és az úgynevezett tumormarkerek, tehát a ráksejtek szintjének mérésével, komoly kontroll mellett folyik. Individuális kezelésről van szó, amely minden leletet és daganattípust figyelembe véve emelkedő, óvatos dózisokkal zajlik. Hangsúlyozta, teljesen tisztában kell lenni a nagy dózisú C-vitamin adagolásának fokozatossági feltételeivel és mellékhatásaival.
Eddig 2 esetben alkalmazta az eljárást vastagbél-daganatos páciensnél, ahol már máj- és tüdőáttét is volt, egy esetben pedig tüdődaganatos betegnél. A módszer kifejezetten redukálja az áttétképződést – emelte ki a szakember. (MTI)