2013. november 25., hétfő

BIOELEKTROMOSSÁG


elektromos-ter.jpg
 A bioelektromosság élőlényen v. annak egyes részein kimutatható elektromos potenciálkülönbség, illetve áram. Mindannyian tapasztaljuk, hogy szervezetünk működése, közérzetünk és hangulatunk függ az időjárástól, a frontátvonulástól, a mágneses vihartól. Kevesen tudják azonban, hogy ezekért a változásokért elsősorban a légköri elektromosság a felelős. Viharmentes időben is 100 Volt feszültség esik a magasságkülönbség minden egyes méterén, de viharok idején az elektromos tér gyorsan és jelentősen változik, és ennek a tapasztalat szerint jelentős biológiai és mentális hatásai vannak, mint például a fejfájás, nyugtalanság, izgatottság. Kimutatták, hogy az elektromágneses tér változásai különösen erősen hatnak az agyra és az idegrendszerre. A növények és állatok viselkedése gyakran figyelemreméltóan megváltozik a vihar előtt.

FORRÁS ÉS A TELJES CIKK ITT!

GRÁNÁTALMA: A SZUPER ANTIOXIDÁNS

granatalma
Aviram professzor kutatásai szerint a gránátalma megközelítőleg háromszoros antioxidáns képességgel bír a vörösborhoz, a zöld teához, az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva, amelyeket az eddigi ismereteink a legerősebb antioxidáns hatásúaknak tartottak.
A Berkeley egyetem (University of California) munkatársai is megerősítették, hogy a gránátalma legalább 3-féle erős antioxidánst tartalmaz, melyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.

TEJES CIKK ÉS FORRÁS ITT!

2013. november 24., vasárnap

KURKUMA- HARMADSZOR IS ÚJRATÖLTVE!


kurkuma
Tudományos vizsgálatok
A következőkben a kurkumin rákellenes és egyéb egészségvédő hatásaival foglalkozó tudományos vizsgálatokból, tanulmányokból merítünk, amelyek nagy számban lelhetők fel a nemzetközi szakirodalomban.


2013. november 18., hétfő

RÁKÁSZAT ÚJ MEGVILÁGÍTÁSBAN

Nos, nem feladatom a komment: az Olvasó feladata a végiggondolás és a helyére illesztés abban a világképben, amiben úgy él, hogy pont ide kattintott!

ALAPMŰVELTSÉG MÁSHOGY GONDOLKODÓKNAK


2013. november 13., szerda

MANDULA, BARACKMAG, B17 VITAMIN, CIÁN...


Az alma, cseresznye, sárgabarack, vagy keserű mandula magjának fogyasztása szinte pánikrohamot okoz sok fogyasztó körében. És miért? Az ok a bennük lévő cianid. Jogos ez az ijedtség?
Túl kevés tudás is igen veszélyes lehet. Mindössze annyit kell tennie, hogy a cianid szót beirja a Google keresőbe. Nos, sok cikk szól ott a cianid veszélyeiről magvak és diófélék fogyasztása esetén.
Egyesek azt mondják, hogy mivel a szervezet gyorsan detoxifikálja a cianid tartalmú vegyületeket, nem kell rájuk nagy figyelmet szentelni. Mások azt mondják, hogy cianid szabadul fel ha a szervezet metabolizálja ezen vegyületeket, vagyis vigyázni kell velük. A legtöbben elismerik azt is, hogy fene sok magot, illetve keserű mandulát kell ahhoz enni, hogy abból mérgezés legyen.
De ahogy a mondás tartja: “kis tudás veszélyes dolog.” Ebben az esetben, a magvak és a keserű mandulától való félelem hiányos adatokon alapul. A cianid tartalmú vegyület neve az amigdalin.

2013. november 7., csütörtök

MEGINT A KURKUMA: NEM VÉLETLENÜL!


kurkuA kurkuma manapság az egyik legalaposabban kutatott növényünk.  A gyógynövény tulajdonságait elsősorban fő alkotórésze a kurkumin adja, amelyet több mint 5600 lektorált és publikált orvosbiológiai kutatás bizonyít.  Tény, hogy az öt évig tartó kutatási projekt több mint 600 lehetséges megelőző és terápiás alkalmazási területet fedett fel, valamint 175 különböző kedvező élettani hatásra derített fényt.