2014. január 30., csütörtök

HAGYMA ÉS HAGYMA !



Pár dolog a hagymáról, amit sosem mertél megkérdezni:
1919-ben amikor az influenzajárvány megölt 40 millió embert (USA-ban), volt egy orvos ,aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát így tartva a családot egészségesen.
A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezettel különbözőhelyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.
Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg páciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és utána jobban érezte magát.A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!!!
Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki.
A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.
A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgez~o lehet a mikrobák toxinjai miatt gyomorrontást epegyulladást és ételmérgezést okoz.
A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!
FORRÁS: EMBERISÉG.HU
- See more at: http://emberiseg.hu/emberiseg/gyogyito-hagyma/#sthash.AkVhuIaH.dpuf

GYÓGYÍTÓ VÍZIVÁS


water1Egyes kutatások szerint, ha napi rendszerességgel, bizonyos szabályokat figyelembe véve beépítjük a vízivást életünkbe, sokkal egészségesebbek leszünk, sőt még a rákot is elkerülhetjük. Az elméletet kipróbálni mindenképp megéri, semmit nem veszítünk vele, ráadásul a vízivásnak sok pozitív hatása van, még ha nem is teljesen csodaszer.
Napi legalább két liter víz elfogyasztása árán csökkenhet a fejfájásunk, megszüntethetjük a szív- és érrendszeri problémákat, stabilizálhatjuk a vérnyomást is. A víz jótékony hatással van az asztmára, cukor- és érbetegségekre, vese-, vizelési és húgyúti panaszokra, aranyérre, cukorbetegségre és túlsúlyproblémákra. 

ISTENEK NEKTÁRJA: A PARLAGFŰ

parlagfu1
A parlagfű általános megítélése nagyon eltérő, ugyanakkor az ókori mitológiában ambrózia néven az istenek nektárjaként, kedvenc italaként jelenik meg.
A parlagfüvet azörök élet és a szellemi emelkedettség fenntartásához szükséges növényként tartották számon. Nézzük meg, melyek a vitatott növény jellemzői, milyen hatással bír az emberi szervezetre, melyek a javasolt felhasználási módjai?
Általános hatásaHűtő vértisztító, szárító, hurut- és nyálkacsökkentő, lázcsillapító, sebfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, immunrendszer-erősítő, méregtelenítő, általános szöveti és nyirokrendszer-tisztító, burjánzó szövetet és daganatot gyógyító. Közérzetjavító, erőnlétfokozó, általános erősítő, energizáló és regeneráló hatású. Fertőtlenítő, emésztést fokozó, étvágycsökkentő, vércukorcsökkentő, gyomornyugtató és -erősítő, zsírégető, testsúlycsökkentő, dugulást szüntető. Idegnyugtató, idegerősítő, gombásodás-, allergia- és asztmaellenes hatású, légzéskönnyítő. Féregűző, csökkenti a candidafertőzést. Fokozza a vele együtt beadott növények, gyógyszerek hatékonyságát. Afrodiziákum, erőnlét- és potenciafokozó.

LIPOSZÓMÁLIS C VITAMIN


A C-vitamin nélkülözhetetlenségéről és jótékony hatásáról már sokat hallottunk. Arról viszont kevesebbet, milyen felszívódási akadályokba ütközik a C-vitamin a szervezetbe való bekerülése után, és milyen jelentős mennyiség ürül ki hasznosulás nélkül.
Létezik azonban egy új technológia, mely a természet és a tudomány ötvözésével közel 100%-os biohasznosulást tesz lehetővé.

2014. január 29., szerda

A HALOTT ORVOSOK...

Ezt az írást, mint alapművet érdemes elolvasnia mindenkinek!


Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.(Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
      -Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést,bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát,a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ

FINOM IDEGMÉREG


glutamát
A kínai konyha európai és amerikai területen való elterjedésével együtt egy új "betegség" is megjelent, mégpedig a kínai étterem szindróma.
"A tünetek hagyományos allergiás reakcióra utalnak, piros foltok a mellkason, fejfájás, hányinger, a vizsgált betegek pedig kivétel nélkül mindig kínai ételt fogyasztottak korábban…”

(E-621) hatása az idegrendszerre
A nátrium-glutamát széles körben elterjedt ízfokozó adalékanyag, érdekessége, hogy teljesen íztelen. Ízfokozó hatását úgy éri el, hogy stimulálja az ízlelőbimbókat. Nem az ételre, hanem az agyra hat, de az intenzív íz mellé fizikai tüneteket is kap a gyanútlan fogyasztó.

A Na-glutamát felhasználásának gyökerei egészen Japánig nyúlnak vissza. A japánok évezredek óta a tápanyagban gazdag tengeri hínárt használták ízfokozónak, egészen addig, amíg 1908-ban Dr. Kikunae Ikeda sikeresen izolálta a tengeri hínárban lévő ízfokozó anyagot. Ez volt a glutamát. Ezután Dr Ikeda céget alapított az anyag Na-glutamátként való forgalmazására. Idővel a nyugati világba is eljutott ez a színtelen, szagtalan, gyorsan oldódó kristályos por, ami az íztelen ételek „feljavítására” volt hivatott. Az élelmiszeripar kihasználta a nagy lehetőséget és a jelentős költségcsökkentés reményében minden komolyabb vizsgálat nélkül 

2014. január 25., szombat

A HALÁL A BELEKBEN LAKOZIK !

Ezt a mondást Hippokratesznek tulajdonítják, aki az ókor egyik legnagyobb ismert gyógyítója volt (ie. 460 – ie. 365). A mai utódok gyakran hivatkoznak nevére, de vajon olvasták-e műveit? Ismerik-e a hippokrateszi eskü EREDETI szövegét?
Ha igen, vajon mit kezdenek gyógyszerészeink, orvosaink az alábbi mondatokkal: „Senkinek sem adok majd mérget, még ha kéri is; sőt még csak ilyen tanácsot sem adok neki. Hasonlóképp egyetlen asszonynak sem adok magzatelhajtó szert.” … „Tisztán és szeplőtelenül fogom eltölteni életemet, gyakorolni mesterségemet.”
Ha az ember ráhangolódik Hippokratész gondolatmenetére, hamar megérti, miért emeli ki az ókori mester épp a beleket: itt dől el mi az, amit a külvilágból befogadok, magamévá teszek és mi az, amit elutasítok, kirekesztek magamból. Röviden: mi az, ami ÉN vagyok és mi az, ami NEM ÉN vagyok!


FORRÁS ÉS A TELJES CIKK

2014. január 24., péntek

MAI C VITAMIN ADAG


liposomal-vitamin-c

Ezreket mentett meg eddig a haláltól és a pusztító vírusos betegségektől, mint például a kétoldali tüdőgyulladástól, gyermekbénulástól és magától a ráktól a “mega-dózisú” intravénás C-vitamin injekció. Most a LET (liposzomális kapszulázási technológia) lehetővé teszi azt is, hogy hat gramm C-vitamint tudjunk bevenni szájon át, ugyanolyan klinikai eredményekkel, mint amit a 25- 50 gramm mega dózisú intravénás C-vitamin beadásával tapasztaltak.
A liposzomális kapszulázott aszkorbinsav molekulák sokkal jobban képesek behatolni a sejtekbe mint az injekciókból vagy intravénásan adott C-vitamin. A liposzómás C-vitamin sokkal kevésbé költséges és könnyebben hozzáférhető, mint az intravénás kezelések.

FORRÁS ÉS A TELJES CIKK

2014. január 22., szerda

HIMALÁJA SÓ: TERMÉSZETES ÁSVÁNYI FORRÁS


himalaja so3

Himalája só

A Himalája sót a királyok sójának tekintik. „Fehér aranyként” vagy az „élet sójaként” is ismert. 
A Himalája só 220 millió évvel ezelőtt az őstengerek kiszáradásakor keletkezett. A Himlája só kristályszerkezete egyenletes, ezáltal bioenergetikailag igen kedvező a hatása. 
Napjainkban 400-600 méter mélységben található a Himalája só. Kézzel bányásszák és kézzel törik szét a sósziklákat a bányában. Majd megtisztítják, napon szárítják, és színük szerint válogatják a köveket. A sötétebb színűeket fürdősónak dolgozzák fel, a legtisztább kristályokat pedig kisebb darabokra aprítják (20-60 gramm), majd sós vízben mossák, és a napon szárítják. Így jön létre a darabos kristálysó. További finomítási eljárások során jön létre a granulátum, a finomra őrölt forma használható hagyományos sózásra.

A Himalája kristálysó több mint 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz


FORRÁS ÉS MÉG TÖBB RÓLA

2014. január 21., kedd

MEGINT CUKOR : CUKOR HELYETT !


cukorszáj
Egészségünk egyik első számú közellensége a cukor. Nem elég, hogy elhízáshoz vezet, de lelassítja a gondolkodást és korunk népbetegségeinek nagy százalékáért is felelőssé tehető.
Elnyomja ugyanis az immunrendszert, gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosít és őszülünk miatta, elősegíti a fogszuvasodást, belső gyulladásokat okozhat, károsítja a DNS-t, hosszútávon rákot okozhat, felborítja a test ásványanyag egyensúlyát és még sorolhatnánk.
A répacukor modern társadalmunkban átvette a szerepet az édesítésben, pedig az emberiség ősidők óta használt ennél sokkal egészségesebb alternatívákat ízlelőbimbói kényeztetésére, káros egészségügyi következmények nélkül.
Igazából egyes kutatók szerint a finomított répacukor méltán kiérdemli a „mérgező” jelzőt is. Mai étkezési kultúránk nagyban épül a cukorra, csak nézzünk végig a szupermarketek kígyózó üdítős és édességes polcain. Ez nem véletlen, hiszen a cukor megfelelő mennyiségben az ételbe adagolva függőséget okoz és ezt az élelmiszeripart is nagyon jól tudja.

PET PALACKBÓL A "SZELLEM"


Néhány multi meggazdagodott belőle, a környezet pedig tönkremegy tőle

50 milliárd palackos víz fogy évente.
Nem túlságosan reklámozott tény azonban, hogy 1 db műanyag palack előállításhoz háromszor annyi víz szükséges, mint amennyi vizet töltenek bele. Tehát egy 1 literes PET palack előállításhoz 3 liter vízre van szükség. A gyártás során felhasznált vízből már csak szennyvíz lesz, ami vagy visszakerül a természetbe, vagy szerencsésebb esetben valamelyik szennyvíztisztító telepre.
17 millió hordó olaj (1 hordó olaj kb. 160 litert tesz ki) használódik el minden évben a PET palackok gyártására. Ez több mint 1 millió autó tankolása egy teljes éven keresztül.

FORRÁS ÉS A TELJES CIKK IDE KATTINTVA!

2014. január 18., szombat

A HALÁL FŰSZERE

cuki
Aki olvasta a Cukor Blues című könyvet, annak nincs kétsége afelől, hogy korunk egyik legalattomosabb “mérge” a cukor, ami ráadásul kínzó függőséget is okozhat – akár egy másik fehér halál: a kábítószer.
A cukor azon formájára, ahogy manapság fogyasztjuk azt, nincs szüksége  a szervezetnek. Valójában az emberiség nem is fogyasztott élelmezési céllal soha cukrot, kivéve az elmúlt 100 évet. És lám-lám, “véletlenül” pont innentől datáljuk az úgynevezett civilizációs betegségek rohamos és járványszerű megjelenését is, mint a rák, a diabétesz, a szív- és érrendszeri problémák, és az elhízás.


2014. január 15., szerda

FEKETE RETEK: AKTUÁLIS A KÖHÖGŐS IDŐKBEN!

A feketeretket már a régi egyiptomi orvosi feljegyzések is említik. 
Egyik legfontosabb hatóanyaga a mustárolaj-glikozid, jelentős a C-vitamin-tartalma is –
 hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Bozsik gazda a retekméz
 készítéséről is beszélt.

Az egyik megoldás, hogy a retek csúcsát levágjuk, üreget készítünk, és ebbe tesszük a mézet.
A retek levet enged; ezt lehet elfogyasztani. Mindez addig ismételhető, míg a retek össze nem
zsugorodik.
 A feketeretek jótékony anyagainak kivonhatjuk úgy is, ha egyszerűen felaprítjuk a retket kis darabokra,
 és így ötvözzük a mézzel. „Alapvetően egy rész méz, egy rész felaprított retek, és máris kész az az
alapanyag, amelyet akár egy jól zárhatóüvegbe is tehetünk, ahol néhány óra alatt levet enged a retek,
amelyet leönthetünk róla” – fogalmazott Bozsik gazda, hozzátéve: ezután újra feltölthetjük mézzel az
üveget.

A feketeretket már a régi egyiptomi orvosi feljegyzések is említik, amelyek általános egészségmegőrző
szerként tartották számon. Elsősorban a piramisok építőmunkásai fogyasztották, hiszen segítségével
 jobban bírták az óriási fizikai megterhelést. A zöldség az egyiptomiaktól kerül a rómaiak konyhájára,
majd a rómaiak segítségével elterjedt az akkor ismert egész világon.

Egyik legfontosabb hatóanyaga a mustárolaj-glikozid, jelentős a C-vitamin-tartalma is, sőt,
erős antioxidáns hatású, az antioxidánsok pedig a tudomány mai állása szerint csökkenthetik
a daganatos betegségek kockázatát.

A népi gyógyászatban a feketeretket köhögés, rekedtség, illetve megfázás ellen vetették be a régiek,
továbbá alkalmazták légúti betegségek gyógyítására is. A friss retek elősegíti a gyomornedvek
kiválasztását, epebántalmak kezelésére is alkalmas, e célból a népi gyógyászat nyersen reszelve
ajánlja, de jótékony hatását a hivatalos orvostudomány is elismeri. Dédanyáink a szeplőiket is sózott
retek nedvével halványították el.

Fontos figyelmeztetés: gyomorhurut vagy gyomorfekély, továbbá az epeutak elzáródása esetén nem
javasolt a feketeretek fogyasztása, sőt, ellenjavallt
– hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.
szerző: Kossuth Rádió Hajnal-táj
forrás:Rihpoi Hírek

2014. január 13., hétfő

MÉG MINDIG FLUOR...


gyerek-fogA kiértékelés során pozitív összefüggést mutattak ki a gyerekeknél talált magas fluor koncentráció és a csökkent értelmi képességek között. A kivizsgálás egyértelműen bizonyítja a fluor idegrendszerre kifejtett toxikus hatását. A neurotoxikus hatás gyerekeknél már nagyon kis dózisban is észrevehető volt, ellentétben a felnőtt populációéval, akiknél a károsodás csak nagyobb dózisnál volt kimutatható.

TOVÁBB A FORRÁSHOZ                                EGY RÉGEBBI BEJEGYZÉS A TÉMÁBÓL

JÓ AZ A KÓLA! / VALAMIRE BIZTOS! /

colaű
Elsőre olvasásra nehéz megemészteni, hogy mennyi egészségkárosító hatása van a kólának, ennek ellenére a fekete színű üdítőt már száz éve lelkesen fogyassza az emberiség.
A kóla mindennapos fogyasztása 48 százalékkal megnöveli a stroke és a szívroham kockázatát, továbbá tüdő és légzési rendellenességeket, asztmát és krónikus tüdőbetegséget is okozhat. Cukortartalma további veszélyforrást jelent, hisz fél liter kóla 10,5 kockacukornyi cukrot tartalmaz, ami jóval több, mint az ajánlott napi mennyiség. A diétás változat sem jobb, hisz a mesterséges édesítőszerek tönkreteszik a szervezetnek azon képességét, hogy szabályozza a kalória bevitelt, ami az ételek édességének mértékén alapul.

2014. január 3., péntek

VÖRÖSHAGYMA ÉS MÉZ

Különösen aktuális receptet találtam: az enyhe télben rendkívül sok köhögő embert hallva osztom meg:

Köhögés és nátha ellen:

A vöröshagymát már nagyanyáink is sikerrel alkalmazták a megfázásos betegségek ellenszereként. Baktériumölő hatóanyagainak köszönhetően a köhögés remek ellenszere.
Hámozz meg, majd darabolj össze hat fej vöröshagymát, és négy evőkanál mézzel együtt tedd lábosba. Helyezd az edényt egy nagyobba – melyben forr a víz. Fedd le, majd lassú tűzön forrald egy órát. Szűrd le, és egy-két óránként fogyassz belőle egy evőkanállal. A fokhagyma után a vöröshagyma a legerősebb antibakteriális hagymaféle. Illóolajának köszönhetően segít a nyák feloldásában, megszünteti az orrdugulást - így a náthás megbetegedések esetén nyugodt szívvel fogyaszthatod.

NAGYSZÜLEINK ÉS AZ ÉTELALLERGIA

Volt a nagyszüleidnek ételallergiája? Az én nagyszüleimnek biztosan nem. Az ételallergia terjedő járványának rideg összehasonlítása minden generációval egyre rosszabb képet mutat.

Akkor miért nem volt a nagyszüleinknek ételallergiája? Ez elég egyszerű...

1. Valódi, szezonális ételeket fogyasztottak

Az ételek gazdaságokból és kis piacokról érkeztek az 1900-as évek elején, és mivel az élelmiszer tartósítószerek nem voltak még széles körben használatban, az ételek frissek voltak. A feldolgozott élelmiszerek hiánya miatt táplálkozásuk tápanyagban gazdag volt, ami lehetővé tette számukra, hogy annyi tápanyaghoz jussanak, amennyire az ételekből számukra szükséges volt.

A csecsemők számára az anyatej volt értékes, ami egész szezonban rendelkezésre állt.


TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ !