2014. február 27., csütörtök

MEGINT ERRŐL VAN SÓ...


A só nagyon fontos ásvány a szervezetünk számára. Régen a sót egy-az-egyben váltották az arannyal Timbuktuban ahogy a karavánok haladtak át a Szaharán.Régen a só fizetőeszköz is volt. Amennyi sót veszítünk naponta az izzadsággal, vizelettel,székletel stb. - pont annyit kell bevinnünk. Erre a legmegfelelőbb a konyhasó, a NaCl. De Ön biztos benne, hogy a megfelelő sót viszi be a szervezetébe? Vagy nem egészen?
Valójában csak egy kis mennyiség só is elegendő naponta, ez kb. 5-10 g kivéve ha pl.a sivatag közepén élünk, vagy épp most futottunk maratont stb.

2014. február 20., csütörtök

REGGELI CITROMOS VÍZ

citrov

EZÉRT KEZDJÜK A NAPOT LANGYOS CITROMOS VIZZEL

 | 2014.02.19.

Reggel, amikor épp, hogy kimászunk az ágyból, sokunknak az első dolga, hogy megigyunk gyorsan, egy óriási bögre forró kávét. A kávétól várjuk a megváltást, azt gondoljuk, hogy attól fog szebben sütni a nap. Pedig egyes vélemények szerint sokkal jobb lenne, ha meleg citromos vízzel kezdenénk a napot és csak jóval utána kortyolgatnánk el a kávénkat, ha már nagyon muszáj.
Szerintem fél liter és egy egész citrom... ki hogy szereti !

2014. február 19., szerda

MEGINT KURKUMA: RENDKÍVÜL TANULSÁGOS!

(Naturahirek.hu) A kurkumát széles körű előnyei miatt ismerjük. Az egyik legígéretesebb a rákgyógyításban és megelőzésben tanúsított hatalmas szerepe. Egy új tanulmány, ami a “Cancer Letters” folyóiratban jelent meg, új pillantást vetett az aktív rákellenes komponensre, a kurkuma hatóanyagára: a kurkuminra. Megállapították, hogy a kurkumin a daganatok “kiváltó okát” szünteti meg.

Olvass többet itt: http://naturahirek.hu/kurkuma-rakos-daganatok-kivalto-okat-szunteti-meg-allapitja-meg-egy-tanulmany/ | Natura Hirek

CSÍRÁZTATÁS MINDENKINEK

Magam régóta csíráztatok, kedvencem a lucerna. Nem csak azért, mert a legegyszerűbb, leggyorsabb, hanem mert tartalmában is az egyik leggazdagabb csíra. Az egyik / sok más mellett /fontos összetevője a K2 vitamin. 
          Miért fontos ez? Miért van az, hogy a kor előrehaladtával ereink és izületeink elmeszesednek csontjaink viszont felritkulnak? Akkor sok a kálcium vagy kevés? Vagy csak egyszerűen ilyen buta ez a kálcium, hogy nem tudja, hová menjen? Nos a K2 vitamin a szabályozó, a közlekedési rendőr a kálcium számára. 
          A méreg drágán kapható étrendkiegészítők helyett egy lehetőség a lucernacsíra. Jó kis játék is a csíráztatás: kis napi gondoskodás, kis helyigény, kis eszközigény - néhány napalatt viszont sikerélmény és egy nagyon finom saláta!

"A csíráztatás a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy szuper élelmet állítsunk elő.
Az olyan kifogások mint „én nem vagyok az az ember” vagy „nincs elég hely” egyszerűen nem lehetnek kifogások arra, hogy ne lássuk el magunkat olyan élelemmel ami különleges Egyik ilyen lehet a lucerna:
A lucerna hajtásait azelőtt takarítják be, mielőtt az teljes növénnyé fejlődne ki. A hajtások koncentrált mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat. Vitamin tartalma a csírázás folyamata során rohamosan növekszik..."

2014. február 17., hétfő

BIOLÓGIAI DAGANATKEZELÉS

gyogynovenyek
Biológiai daganatkezelés – avagy rákos betegek kiegészítőterápiája, természetes módszerekkel!

Biztató eredmények – ami várható a biológiai daganatkezeléstől
• Csökken a kóros sejtek keletkezése, burjánzása, szóródása és így az át­tétképződési hajlama is.
• Mérséklődik a klasszikus klinikai kezelések mellékhatása, illetve gyorsabb lesz az azokból való felépülés, a szervezet regenerálódása.
• Csökkennek a szövődmények.
• Csökken a betegség kiújulásának esélye.
• Javulnak a beteg életfunkciói.
• Javul a közérzet, az erőnlét.
• Javul a lelki­ és szellemi állapot.
• Javul az életkilátás, akár jelentősen meghosszabbodhat az élettartam.

2014. február 10., hétfő

AZ ÉTELÍZESÍTŐK ÁLDÁSAI


A legtöbb fűszerkeverék és ételízesítő tartalmazza a nátrium glutamát ( E621) vegyületet.
naglutama
Nátrium glutamát
De mi is az a nátrium glutamát? Az egyik legelterjedtebb méreg, mellyel nap mint nap mérgezzük szervezetünket, mert a legtöbb étele ízesítésére gyártott termékben, félkész és készételben megtalálható.
Régóta használt adalékanyagnak akarják beállítani, mivel az alapját, a kombu nevű tápanyagban igen gazdag hínárt, már évezredek óta használják Japánban, de magát a nátrium glutamát vegyületet izolálni csak 1907-ben sikerült. Azóta a gyártásához már semmi szükség a hínár felhasználásához, ipari körülmények között is elő lehet állítani. Mint minden terméket, mely milliárdos üzletet jelent felhasználójának, a nátrium glutamátot is nagyon erős lobbi védi. 

MEGINT C VITAMIN - ÉS SZENT-GYÖRGYI ALBERT

szalb
A C-vitamin szerepe már jól meghatározott, első alkalmazója Szent-Györgyi Albert (1893-1986) volt, aki a C-vitamin fontosságát bizonyította be. Ez annyira sikerült, hogy orvosi és élettani Nobel díjat kapott érte (1937).
Ő maga eleinte 1.000mg, később 4-5.000mg, idős korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen. Autóbalesetben halt meg teljesen egészségesen.
Érdekes mód, valahogy elfelejtette a társadalom ezt a neves díjat, ugyanakkor nagyon sok a tévhit a C-vitaminnal kapcsolatban. Valahogy egy téves szemlélet uralkodik a világon, ez a szemlélet dominálja az orvosi oktatást, így aztán nem csoda, hogy a legtöbb, főleg idősebb orvos, erősen tiltakozik a C-vitamin használata ellen, mondván inkább káros, mint hasznos. A fiatalok között azért akad kivétel, olyan, aki maga is érdeklődik a vitaminok iránt és hajlandó annál több információt begyűjteni és feldolgozni, mint amennyit az egyetemen kap.A mai, hivatalosan javasolt napi C-vitamin mennyiség 60mg. Ez egy hihetetlenül alacsony érték. Honnan származik ez a szám? Annak idején Adolf Hitler számoltatta ki orvosaival, hogy mi az a minimális C-vitamin mennyiség, amit biztosítania kell katonái számára, hogy elkerüljék a skorbut (C-vitamin hiány) utolsó, legsúlyosabb fázisát. Ez az érték szerepel ma is, a hivatalosan ajánlott mennyiségként. Pedig már akkor is ki tudták számolni, hogy ez a minimális, végső mennyiség.

A TELJES CIKK TDE KATTINTVA

2014. február 6., csütörtök

SÓ SOS! - RÖVID SÓMŰSOR

Mivel sózzunk és miért? Számtalan írás, film, reklám között hogyan legyünk okosak?
A sóra azaz a nátrium kloridra szervezetünknek alapvetően szüksége van. Igen ám, csak ételeink sózására  mit használunk? Nézzük a lehetőségeket!
- A kereskedelemben kapható konyhasó a nátrium kloridon kívül kálium kloridot is tartalmaz, akár 20-60%-ban is. Ez már szinte mérgező, de mindenképp káros az emberi szervezetre. Ezen kívül tartalmazhat tartósítószereket, így alumínium vegyületeket, stb. Létezik a jódozott forma: ezt jódhiányos területeken ajánlják a pajzsmirigy működés javítására. Ennek a hatékonysága súlyosan kérdőjelezhető.
- Tengeri só! Nagyon jó lenne az ötlet, ha... A tengerek jelenlegi szennyezettsége során a tengeri sók jó része nehézfémeket is tartalmazhat. Egyesek szerint a benne lévő homoktartalom is lehet egészségkárosító. A tengeri só nagy előnye, hogy számos olyan mikroelemet tartalmaz, melyekre a normális sejtműködésnek szüksége van. /ld. később! /
- Patikai tisztaságú nátrium klorid: ajánlható megoldás, nem tartalmaz káros anyagokat. Nem tartalmazza viszont az előbb említett mikro és nyomelemeket.
-Bányászott tiszta só: ismertebbek a Himalája só és a parajdi só. Közös bennük, hogy a kiszáradt őstengerek földtani rétegeiből bányásszák, az előbbit Pakisztánban, utóbbit Erdélyben. Előnyük tisztaságukon kívül gazdag nyomelem tartalmukban is rejlik. Ez utóbbit azért említem újra, mert a mai étrendünk hiányos ezekben az elemekben. A modern nagyüzemi mezőgazdaság a műtrágyákon keresztül csak néhány anyagot pótol vissza a földbe, tehát a növények sem fogják a mikroelemeket pótolni. Egyéb források is rendelkezésre állnak, pl. a zseniális Béres csepp ugyanezért tud működni.
Magam évek óta a Himalája sót használom és ajánlom: de leginkább azt ajánlom, hogy a fentieket végiggondolva sózzunk!

Érdeklődőknek egy kis irodalom:

- A sók összehasonlítása és a Himalája só
- A káliumozott só veszélyei
- dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadása
-A só élettani hatásai
- Az ásványi anyagok pótlásának fontossága

2014. február 5., szerda

DAGANAT ÉS C VITAMIN


Több mint 30 évvel ezelőtt a Nobel-díjas Linus Pauling és Ewan Cameron, MD. skót ráksebész bizonyította azt a tényt, hogy naponta 10000 mg C-vitamin lelassította a rák terjedését tizenhárom betegnél – akiket a hagyományos orvoslás hagyott volna meghalni.
A C-vitamin gyógyerejében hívő Linus Pauling ellátogatott a “National Cancer Institute”-ba, a Nemzeti Rák Intézetbe, ahonnan szisztematikusan elhessegették és nevetség tárgyává tették. Továbbá, egy gyors látogatás az “American Cancer Society”-ba vagy bármely más gyógyszeriparilag vezérelt honlapra felfedi azt, hogy mennyire nincs jelen az őszinteség a C-vitamin hatásosságáról szóló tanulmányokban rákos betegek esetén. Az oktatás egyoldalúsága és szűk köre miatt az orvosok agymosásával elhitetik velük is, hogy a műtét, a kemoterápia és a sugárzás az egyetlen “ésszerű” megközelítés a daganatok kezelésében.
Szerencsére egyre nagyobb (és megállíthatatlan) mozgalom van jelen annak érdekében, hogy az emberek ismeretei bővüljenek a C-vitaminnal kapcsolatban. A biokémikus Irwin Stone: “The Healing Factor” ( A gyógyító faktor), Linus Pauling és Ewan Cameron, MD: “Cancer and Vitamin C” ( A rák-és C-vitamin) és még sok más nagy C-vitamin szakértő: dr. William McCormick, Fredrick Klenner, Ronald Hunninghake – munkái bizonyítékokat szolgáltatnak erre.

KOLESZTERIN MÍTOSZ


koleszterin - véna, artériaA víz maga – nem koffeines üdítőitalok, amik még jobban dehidratálnak – jobb koleszterincsökkentő orvosság, mint bármilyen kémiai anyag a piacon. Teljesen biztonságos és nem káros a szervezetre, mint a veszélyes gyógyszerek, amiket ma használnak. Kérem, ossza meg ezt az információt azokkal, akik fontosak az Ön számára! "

DR. F. BATMANGHELIDJ IRÁNI SZÜLETÉSŰ ORVOS ÉS KUTATÓ ÍRÁSA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ





A PATKÁNYT MEGÖLI, MINKET NEM?

A "TUDNODKELL"- en olvasható, érdemes is elolvasni:



rat
         - A rák világnapja alkalmából összeszedtünk öt olyan élelmiszeradalékot, amelyek fogyasztása patkányokban összefüggésbe hozható volt különféle daganatos betegségek kialakulásával, használatuk ellen több szervezet fellépett már, mégis engedélyezik őket emberi fogyasztásra.
Aszpartám
Kódnév: E951
Miben van: egymillió light, zero és cukornélküli termékben
A nagy klasszikus. Minden tanulmányra és kutatásra, ami a veszélytelenségét bizonyítja, jut egy, ami szerint rákot okoz...