2014. április 16., szerda

OREGANO, FOKHAGYMA, CAYENNE PAPRIKA, KURKUMA

"... a négy rákölő fűszer erőteljes rákölő hatással rendelkezik. Minden nap fogyasztanunk kellene őket. Azoknak az embereknek főképp ajánlanám, akik a konvencionális gyógymódokat kikerülve szeretnék legyőzni a rákot.  Ezek a fűszerek gyakoriak a világ többi részén. Az indiai, perzsa, thai és maláj konyha részeként használják őket gyakran. Ételeinkhez tudatosan adagolva őket nagyon jó hatást érhetünk el velük. Bőven szórok bele ételeimbe ebből a négy fűszerből és bár nem vagyok már rákos, még ma is veszek be belőlük. Ezek tehát az (organikusan termesztett): oregánó, fokhagyma, cayenne paprika és kurkuma.  /Chris Wark /

Olvass többet itt: http://naturahirek.hu/top-4-rakolo-fuszer/ | Natura Hirek
 /


2014. április 15., kedd

IGYÁL EGY POHÁR VIZET: MOST!


A dehidratáció lassítja az agyat, így lelassítja a mentális tevékenységek sebességét. A dehidratáció mentális tünetei a ködös gondolkodás, délutáni fáradság, koncentrálási problémák, depresszió, félelem, érzelmi labilisság, kimerültség, szédülés, fejfájás, alvásproblémák, stressz, a mentális tisztaság és élesség hiánya.
További kutatások kimutatták, hogy a tartósan fennálló dehidratáció, az agysejtek tömegének és méretének zsugorodásához vezet. Ez különösképpen az időseknél figyelhető meg, akik évekig krónikusan dehidratáltak.
Kísérletekkel támasztották alá, hogy ha szomjasak vagyunk, az elvonja a figyelmet a feladatainkról és rosszabb mentális teljesítményt nyújtunk.
Hogy mit jelent dehidratáltnak lenni? Nem azt, amikor szomjasak vagyunk. Ilyenkor már 2%-ot vesztettünk a vízkészletünkből és a mentális funkciók 10%-os hanyatlása lépett fel. Inni még az előtt kell, mielőtt a szomjúságérzet jelentkezik.

2014. április 13., vasárnap

ASZTMA ÉS ALLERGIA A VÍZ SZEMSZÖGÉBŐL


Az asztma és az allergiák jelzik, hogy a testnek megnövekedett idegingerület átvivő hisztamin termeléshez kellett folyamodnia. A hisztamin a szervezetben a vízanyagcsere és elosztó érzékelő-szabályozója.
Felismerték, hogy az asztmások tüdőszöveteinek hisztamin szintje megnövekszik, és ez szabályozza a hörgő izmok összehúzódását. A párolgásos vízvesztés egyik fő helye a tüdőben van, tehát az összehúzódott hörgők csökkent vízveszteséget jelentenek a lélegzés során – a test egy egyszerű természetes manővere a vízvisszatartásra.

A KÁLCIUM MÍTOSZ


A kalcium mítosz összeomlása
csontvázMeglepő módon a legnagyobb mennyiségű kalciumot fogyasztó országokban a legnagyobb a csontritkulás előfordulásának aránya. Nevezetesen Kanadában, USA-ban és a Skandináv országokban –mondja David Wolf, a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő étkezési szakembere.
A csontsűrűség ugyanis nincsen egyenes arányban a csonterősséggel.  A csontritkulást ellenőrző klasszikus orvosi tesztek a csontsűrűséget ellenőrzik csupán. Csakhogy a csonterősség ennél sokkal több. A csont gyakorlatilag nem más, mint ásványi anyagok egy kollagén rendszerbe zárva.

2014. április 12., szombat

Vígan átteleltek a vérszívók


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_kullancs.jpgSzúnyogok és kullancsok megerősített hadával, kártevők támadásával és fagykárok lehetőségével kompenzálja a természet az enyhe telet és hirtelen kikeletet. Könnyen lehet, hogy visszasírjuk még a mínuszokat.
Idén nem volt tél, legalábbis olyan nem, mint amilyet a Kárpát-medencében megszokhattunk. A hőmérséklet 2,6, egyes területeken több mint három fokkal haladta meg sokéves átlagot, ez volt a mérések kezdete óta a harmadik legmelegebb tél Magyarországon. Igazi télies idővel, tartós mínuszokkal és hóval január végén és február elején alig egy hétig találkozhattunk.
Ugyan hálálkodunk a fűtésszámla miatt, de nem fogunk nyáron a szúnyogok és kullancsok miatt köszönetet mondani a télnek.

2014. április 1., kedd

AMIKOR MÉG NEM VOLTAK PATIKÁK


Fűben, fában van az orvosság – mondogatták régen a javasasszonyok. Napjainkra ez a felfogás annyiban módosult, hogy a füvek, a fák és a virágpor már nemcsak orvosság, hanem az allergiás tüneteket kiváltó egyik legfontosabb tényező is a tudomány állítása szerint. Ne ragadjunk le a felszínen, hanem vizsgáljuk meg, mi lehet az allergia igazi oka. Az allergiáé, amelynek előfordulása járványszerű méreteket öltött, és például Angliában (de valószínűleg minden más „civilizált” országban is) az elmúlt 40 év alatt megtízszereződött az iskoláskorú gyerekek között.
A betegségek okait és lényegét a szervezet anyagi elváltozásaiban látja. Az anyagi tényezőket tartja kórokoknak, amelyek lehetnek baktériumok, a piszok, a táplálkozás, vagy akár az időjárás.
A népi gyógyászat napjainkban a néprajzi kutatások tárgykörébe tartozik. A tudományos orvoslás a két világháború között részben, majd az azt követő évtizedekben teljesen háttérbe szorította a népi orvoslást, így annak hagyományanyagát a kutatók jegyezték le és mentették át. Korunkban, ha csak részben is, a természetgyógyászat újra alkalmazza a hagyományos gyógymódokat és gyógyszereket. A népi gyógyászat felelevenítése hasznos lehet azért is, mert az utóbbi időben változik az orvosok és a betegek szemlélete: a túlzottan elgépiesedett, egyoldalúan csak a testre összpontosító, technokrata orvostudománnyal szemben egy természetesebb, emberközpontú, lélektani megalapozottságú orvoslás van kialakulóban.


IDE KATT: NAGYON JÓ ÖSSZEFOGLALÓ!