2014. február 19., szerda

CSÍRÁZTATÁS MINDENKINEK

Magam régóta csíráztatok, kedvencem a lucerna. Nem csak azért, mert a legegyszerűbb, leggyorsabb, hanem mert tartalmában is az egyik leggazdagabb csíra. Az egyik / sok más mellett /fontos összetevője a K2 vitamin. 
          Miért fontos ez? Miért van az, hogy a kor előrehaladtával ereink és izületeink elmeszesednek csontjaink viszont felritkulnak? Akkor sok a kálcium vagy kevés? Vagy csak egyszerűen ilyen buta ez a kálcium, hogy nem tudja, hová menjen? Nos a K2 vitamin a szabályozó, a közlekedési rendőr a kálcium számára. 
          A méreg drágán kapható étrendkiegészítők helyett egy lehetőség a lucernacsíra. Jó kis játék is a csíráztatás: kis napi gondoskodás, kis helyigény, kis eszközigény - néhány napalatt viszont sikerélmény és egy nagyon finom saláta!

"A csíráztatás a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy szuper élelmet állítsunk elő.
Az olyan kifogások mint „én nem vagyok az az ember” vagy „nincs elég hely” egyszerűen nem lehetnek kifogások arra, hogy ne lássuk el magunkat olyan élelemmel ami különleges Egyik ilyen lehet a lucerna:
A lucerna hajtásait azelőtt takarítják be, mielőtt az teljes növénnyé fejlődne ki. A hajtások koncentrált mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat. Vitamin tartalma a csírázás folyamata során rohamosan növekszik..."