Himalája só
A Himalája sót a királyok sójának tekintik. „Fehér aranyként” vagy az „élet sójaként” is ismert.
A Himalája só 220 millió évvel ezelőtt az őstengerek kiszáradásakor keletkezett. A Himlája só kristályszerkezete egyenletes, ezáltal bioenergetikailag igen kedvező a hatása.
Napjainkban 400-600 méter mélységben található a Himalája só. Kézzel bányásszák és kézzel törik szét a sósziklákat a bányában. Majd megtisztítják, napon szárítják, és színük szerint válogatják a köveket. A sötétebb színűeket fürdősónak dolgozzák fel, a legtisztább kristályokat pedig kisebb darabokra aprítják (20-60 gramm), majd sós vízben mossák, és a napon szárítják. Így jön létre a darabos kristálysó. További finomítási eljárások során jön létre a granulátum, a finomra őrölt forma használható hagyományos sózásra.
A Himalája kristálysó több mint 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz
FORRÁS ÉS MÉG TÖBB RÓLA