2014. január 3., péntek

VÖRÖSHAGYMA ÉS MÉZ

Különösen aktuális receptet találtam: az enyhe télben rendkívül sok köhögő embert hallva osztom meg:

Köhögés és nátha ellen:

A vöröshagymát már nagyanyáink is sikerrel alkalmazták a megfázásos betegségek ellenszereként. Baktériumölő hatóanyagainak köszönhetően a köhögés remek ellenszere.
Hámozz meg, majd darabolj össze hat fej vöröshagymát, és négy evőkanál mézzel együtt tedd lábosba. Helyezd az edényt egy nagyobba – melyben forr a víz. Fedd le, majd lassú tűzön forrald egy órát. Szűrd le, és egy-két óránként fogyassz belőle egy evőkanállal. A fokhagyma után a vöröshagyma a legerősebb antibakteriális hagymaféle. Illóolajának köszönhetően segít a nyák feloldásában, megszünteti az orrdugulást - így a náthás megbetegedések esetén nyugodt szívvel fogyaszthatod.